Veelgestelde vragen


Waarom moet ik meer betalen als ik 21 jaar of ouder ben?
Ons belastingsysteem is zo ingesteld dat personen onder de 21 jaar, vrijgesteld zijn van het betalen van btw bij het nemen van muzieklessen. Dit is gedaan om jongeren extra te stimuleren om muzieklessen te volgen.

Ik wil maar een half jaar les, maar wel elke week. Kan dat?
Dat kan zeker! Schrijf je gewoon in voor ‘voordeelpakket 1’ en geef minimaal een maand van te voren aan wanneer je stopt. Dan hoef je niet meer kosten te maken dan nodig is.

Wanneer vinden de lessen plaats?
Klik op Lesrooster om te zien wanneer de lessen en vakanties plaatsvinden.

Ik wil heel graag gitaarles, maar ik heb best wel onregelmatige werktijden/-dagen. Wat kan ik dan het beste doen?
Dan raad ik aan om een strippenkaart van 10 of 5 lessen te kopen. Dan kan je helemaal zelf bepalen wanneer en hoe snel je die lessen opmaakt.

Zijn de lessen privé of vinden ze plaats in een groep?
De lessen zijn privé, je krijgt dus volledige aandacht tijdens de les.

Ik ben 70 jaar, ben ik dan te oud om nog gitaarles te nemen?
Absoluut niet! Uit de praktijk blijkt dat je op elke leeftijd nog een instrument kan leren. Laat leeftijd dus geen reden zijn om niks nieuws meer te leren.

Ik wil graag gitaarles nemen, maar ik kan geen noten lezen. Is dat erg?
Bij De GitaarCoach hoef je geen noten te kunnen lezen om gitaar te leren spelen. Er zijn namelijk veel meer manieren om het instrument te leren bespelen, bijvoorbeeld met tabs, of met akkoorden, of zelfs op gehoor. Wil je toch graag noten leren lezen? Dan kan dat natuurlijk ook!

Waar vinden de lessen plaats?
De lessen vinden plaats aan de Asselsestraat 275/2.

Moet ik lesboeken aanschaffen?
Bijna al het lesmateriaal is gemaakt door De GitaarCoach. In sommige gevallen kan er nog in een deel van de les een lesboekje worden doorgenomen, maar daar ben je niet toe verplicht.

Moet ik een eigen gitaar hebben?
Je bent niet verplicht om een eigen gitaar te hebben om les te mogen volgen bij De GitaarCoach. Je kan namelijk ook tijdens de les gebruik maken van een gitaar. Het is echter wel sterk aan te raden om er zo snel mogelijk één aan te schaffen zodat je thuis kan oefenen.

Ik wil als jongere elke week les nemen, dat kost €15,00 per les maar €51,82 per maand. Hoe kan dat?
Een cursusjaar bij De GitaarCoach omvat 38 lesweken, je betaalt 11 keer, per maand een vast bedrag. In de resterende lesweken vinden nog vakanties plaats. Met een simpel rekensommetje kom je dan uit op 51,82 per maand.  

Waarom zijn bananen krom?
De banaan krijgt zijn kromme vorm doordat de zwaartekracht de bloemtros naar beneden laat hangen, maar de vruchten naar boven blijven groeien (geotropie). Een banaan groeit namelijk aan een plant, niet aan een boom. Doordat deze bananenplant geen boomstam heeft, groeien de bloemen aan een soort cilinder van bladeren. Daar groeit een bloemknop aan, met wel honderden bloemen die allemaal bananen worden. De tros gaat hangen door het gewicht en daardoor groeien de bananen ook krom. Het heeft dus niets met het ‘groeien naar het licht’ te maken. 

Ik heb nog meer vragen.
Als je nog meer vragen hebt, kan je die stellen via het contactformulier bij contact.

T: 06-41244183
KVK: 69431833

Asselsestraat 275/2
7312CV Apeldoorn