Corné van der Geer

Gitaardocent | Eigenaar De GitaarCoach | Sessie Muzikant | Band-Coach

Biografie

Waar het begon

Na meerdere instrumenten te hebben geprobeerd, had ik uiteindelijk op mijn 15e de gitaar gevonden. Ik was toen een groot fan van metal en John Petrucci. Ik besloot om voor mijn muziekexamen op de middelbare school, mijn tanden te zetten in een moeilijk muziekstuk van hem. Na ongeveer 3 jaar gitaarspelen, is het resultaat in het filmpje te horen.

De Basis

Daarnaast ging ik onder andere spelen bij mij in de kerk: De Basis. Daar staat de kwaliteit van de muziek op een zeer hoge plek. Hier heb ik veel ervaring opgebouwd als gitarist en later ook als bandleider, met af een toe een gaaf project in bijvoorbeeld de Americahal, Orpheus of Omnisport.

Conservatorium

Ik wist het al vrij snel, hier wilde ik later van kunnen leven. Ik begon op mijn 18e al met lesgeven en besloot kort daarna auditie te doen voor het Conservatorium in Enschede. Daar heb ik erg veel geleerd en mij nog meer verbreed in verschillende muziekstijlen. De laatste paar jaren heb ik me daar verdiept in musicproduction, band-coachen en nog meer in het lesgeven. Voor mijn afstuderen had ik onder andere een instrumentaal gitaarnummer geschreven die je in het filmpje kan horen

Waar sta ik nu?

Na mijn afstuderen ben ik met volle passie doorgegaan met lesgeven. Ik heb De GitaarCoach opgericht, wat zo hard groeide dat ik sinds kort 2 lesruimtes heb in The Guitarshop. De 2e lesruimte is voor mijn collega-docent Pim Stegeman, die ik dankzij het succes heb mogen aannemen als extra docent om zo nog meer (toekomstige) gitaristen te kunnen helpen. Naast het lesgeven, speel ik regelmatig als sessie-gitarist en heb ik sinds kort een eigen gospelband opgericht. 

Mijn aanbod als docent

  • Voor beginners en (verder) gevorderden
  • Vanaf 15 jaar en ouder
  • Privéles
  • Stijlen als: rock, metal, blues, gospel, fingerstyle, pop
  • Daarnaast: spelen op gehoor, soleren, muziektheorie, en nog veel meer…